“Akárki, aki azt akarja elhitetni veled, hogy ő mindent tud a borokról, nyilvánvalóan hazudik.”

Leon Adams, The Commonsense Book of Wine

A VAKKÓSTOLÁSOS JÁTÉK ÖTLETE

Egyik nap, mikor húgommal, Kittivel, két különböző bort kóstoltunk össze, azt mondta a borok kóstolása közben, hogy a két bor között szinte nem lehet különbséget tenni… vakon úgyse tudnánk… Ebből adódóan játszani kezdtünk, hogy vajon ha egymásnak kitöltjük sikerül-e. Ekkor rájöttem, hogyha tudom azt, hogy vakon kell később megmondanom a borokról melyik melyik volt, avagy előre vakon kell megpróbálni kitalálni a borról információkat, akkor SOKKAL jobban figyelek a borra. Minden apró részletét igyekszem kielemzni az illatnak és íznek. 

Innen kezdődött a játék, hogy otthon sokszor kóstolunk közösen borokat, és tudjuk azt, hogy mennyire szórakoztató és mennyire hatékony is a borkóstolási készség fejlesztéséhez.

HOL TANULTAM A BOROKRÓL?

Borász családból származok Tokaj-hegyaljáról, úgyhogy szinte teljesen a borok világában nőttem fel. Egy kis közgazdasági egyetemi kitérő után, Ausztriában egy bor menedzseri képzésen is sokat tanultam a borokról, majd itt Budapesten a WSET tanfolyamon a felsőfokú borkóstolási vizsgát is letettem. Így fiatal korom ellenére elmondhatom magamról mind azt hogy sokat is kóstoltam, mind azt, hogy sokat is tanultam erről a témáról. 

Az utóbbi időben a videókészítés is egyre jobban érdekel, ezért döntöttem úgy, hogy egy olyan terméket és szolgáltatást szeretnék létrehozni, amivel te is sokat tanulhatsz a borokról. Szeretném bemutatni Neked a borok mögött álló borászokat, illetve a borkóstolás izgalmas világát is jobban megismerheted a vakon kóstolható boros csomagok segítségével!

NÉZD MEG JELENLEG ELÉRHETŐ BORKOSARAIMAT!

Mobil

+36 30 232 1247

Email cím

info@homesommelier.hu